Floristkurs – Den blomstertid nu kommer…

Under tre dagar samlas vi i den härliga miljön vid Siljans strand. Där kommer vi arbeta praktiskt med blomster, samtala kring ämnen såsom kreativitet, hållbarhet, lönsamhet och skapande. Självklart kommer vi också umgås, äta och dricka gott!

Den här kursen vänder sig till dig som har grundläggande floristkunskaper, dvs floristutbildning eller motsvarande erfarenhet från floristyrket.

Dagarna kommer varvas med föreläsningar, demos, diskussionsövningar och praktiskt arbete såväl individuellt eller om man i vissa övningar hellre vill arbeta i par/grupp.

Ni kommer få ta del av praktiska exempel och hands-on-tips. Ett stort utrymme för den egna kreativiteten kommer att finnas där vi vägleder, coachar och stöttar.

Fokus kommer att ligga på buketter, arrangemang och installation, dekorationer med såväl traditionella som alternativa tekniker.

Både Heidi och Sara-Lisa är pedagoger med mångårig erfarenhet i branschen och lägger stor vikt vid att lärande ska vara glädjefyllt, lustbetonad och med blommorna och kreativiteten i fokus.

 

Kursens fokusområden:

 • Blomsterglädje
 • Alternativa tekniker
 • Hållbarhet och återbruk
 • Kompositionslära
 • Dominans av blommor i säsong

 

 

 

Varmt välkommen till inspirerande och intensiva dagar i en fantastisk miljö!

Anmälan

Fullbokad

KURSEN ÄR FULLBOKAD!
När du klickar på knappen ANMÄL HÄR nedan kommer du till en reservlista.
(Du blir erbjuden en plats så snart vi får en avbokning och du står på tur på reservlistan.)

Kursperiod:
15 – 17 juni 2022

Kursplats:
Leksands folkhögskola
Siljegårdsvägen 21
793 33 Leksand

Anmäl här
 • Kursledare

  Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson är en välkänd duo i floristkretsar som driver varsitt företag men arbetar ofta tillsammans i projektform. Tillsammans gör de bland annat blomstershower, floristdemos, kurser, utbildningar, utställningar, blomstertävlingar och andra typer av event. De arbetar främst med uppdrag inom branschen men även direkt mot konsument med allt från blomstervisningar och hobbykurser till bröllop. Båda två föreläser om aktuella tekniker, material och trender inom blomsterbranschen och älskar att dela sin blomsterglädje med andra. Heidi och Sara-Lisa har båda ett estetiskt fokus där de utgår från komposition och färglära, och hållbar utveckling är viktigt för dem. De väger även in entreprenörskap, effektivitet och ekonomi, då hållbarhetsbegreppet även utgår från ekonomisk och social hållbarhet. De bor på olika håll i landet men strålar ofta samman på olika orter för att tillsammans sprida blomsterglädje och har turnerat runt Sverige med sina blomstershower.

  Heidi Mikkonen
  Heidi har sin bas i Kristianstad och Emmaljunga där hon för tillfället håller på att bygga upp sin blomsterstudio och kurslokal. Hon har under många år arbetat som floristlärare och har utöver sina floristkunskaper, pedagogisk utbildning. Miljö och hållbarhet är ämnen som Heidi brinner för och hon har fått Interfloras hållbarhetsutmärkelse för sitt helhjärtade engagemang. Heidi är ansvarig i Svenska domarkåren och är själv en erfaren tävlingsflorist med både internationella och nationella medaljer på meritlistan. Guldmedalj i World Skills och guldmedalj i Nordiska Mästerskapen är två av de tunga placeringar hon har på sitt cv. Det är många butiker som haft förmånen att ha Heidi som kursledare på sina butiksutbildningar där hon är mycket omtyckt och uppskattad.

  Sara-Lisa Ludvigsson
  Sara-Lisa har sin bas i Karlstad. Därifrån arbetar hon med allt ifrån fotouppdrag, reportage och kursverksamhet. Precis som Heidi har Sara-Lisa bakgrund som floristlärare med gedigen pedagogisk utbildning och delar Heidis passion för att utveckla alternativa tekniker och för hållbarhet. Hon är en väl anlitad föreläsare och har även arbetat mycket internationellt med kurser, tävlingar, shower och föreläsningar. Där tar hon tillfället i akt att försöka påverka florister i andra länder att arbeta mer hållbart och med miljön i fokus. Sara-Lisa har varit mycket engagerad i ungdomstävlingar. Hon har varit Sveriges expert och domare i Euro Skills och är för närvarande aspirant och snart färdig domare inom Svenska domarkåren. Även Sara-Lisa har varit kursledare för många butiksutbildningar där hon är mycket omtyckt och uppskattad.

 • Kursavgift

  9 500 kr exkl. moms

  I kursavgiften ingår:
  Material
  Boende, del i dubbelrum med eget badrum, lakan, handduk samt städning
  Frukost, fika och lunch samtliga kursdagar
  Festmåltid torsdag kväll.

  Antal deltagare:
  Minst 12 pers. – max 18 pers.

  Anmälningsvillkor:
  Anmälan är bindande från och med den 27 maj 2022. Vid avbokning efter den 27 maj 2022 återbetalas inte kursavgiften förutom vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg.

  Mer information och detaljerat schema kommer till de som anmält sig när vi närmar oss kursstart.

  Hitta hit

  Besöksadressen är:
  Leksands folkhögskola, Siljegårdsvägen 21, 793 33 Leksand

  Det tar ca tre timmar till Leksand från Stockholm och väljer du tåg finns 6 – 8 avgångar dagligen.