Den 16 – 17 september 2020 arrangerade Handelsrådet Handelns Yrkestävlingar i Stockholm. Under de två dagarna tävlade man i kategorierna Butikssäljare, Visual Merchandiser och Entreprenör/Affärsutvecklare. Tävlingen ersatte Yrkes SM som arrangeras av World Skills Sweden, men som ställdes in på grund av Coronapandemin.

Handelsrådet beslutade att genomföra en egen tävling med de kategorier man ansvarar för eftersom en uttagning redan gjorts och de tävlande var redo. Arrangemanget var inte öppet för allmänheten på grund av den rådande situationen med Coronapandemin, men det kunde ses livestreamat och också nu efteråt via Handelsrådets Youtubekanal.

Tre av de tävlanden i kategorin Visual Merchandiser är tidigare elever på vår utbildning Visual Merchandiser/Butiksledare, Josefin Nilsson, Agnes Sjöberg och Sofia Andersson.

Och vi säger ett STORT GRATTIS till Josefin Nilsson som blev årets vinnare! Stort grattis även till Agnes Sjöberg och Sofia Andersson som kom på delad andra plats.

Tävlingsdagarna i Stockholm var intensiva, men roliga och givande berättar de båda. På tisdag eftermiddag fick de se fönstret och materialen de skulle jobba med under tävlingen. Onsdag förmiddag fick de jobba med att skissa sina förslag. Sedan hade de onsdag eftermiddag och torsdag förmiddag på sig att färdigställa sina fönster.

Josefin berättar att idén för hennes fönster kom ganska snabbt till henne när hon satte sig och började skissa. Under själva arbetet med att skapa fönstret sedan hade hon hela tiden en av hennes lärares röst inom sig som sa  ”- Tänk finish!”. När hon var klar kände hon att hon var nöjd med hur hon använt materialet och att hon hade gjort sitt bästa.

Så blev det dags för prisutdelning och när de ropade upp hennes namn som vinnare förstod hon först ingenting. Hon fick ta emot en prispokal, blommor och ett stipendium på 20 000 kr. Omtumlad och väldigt glad fick hon sedan rusa till tåget för att åka hem till Skåne igen.

Väl hemma i Lund blev hon firad med tårta av sina kollegor på MQ och arbetsgivaren har uppmärksammat Josefin i den interna kommunikationen.

Agnes Sjöberg placerade sig på delad andra plats. När hon planerade för sitt fönster bestämde hon sig ganska snabbt för att använda sig av färgerna på de kläder de fick jobba med. Det var färgerna svart, gult och rosa. Hon berättar att det var ganska stressigt, men att hon var nöjd med sitt arbete. Så här i efterhand kan hon se att hon kanske tappade bort temat höstnytt lite grann dock.

Återigen ett stort grattis till Josefin, Agnes och Sofia! Och lycka till på er fortsatta väg inom yrkeslivet som Visual Merchandiser!